Projekt ”Za osmijeh udomljene djece”

Datum objave: 27. 4. 2016.

Udruga Centar mladih Belišće u partnerstvu s Gradom Belišćem i Centrom za socijalnu skrb Valpovo provodi projekt “Za osmijeh udomljene djece” . Važnost projekt „Za osmijeh udomljene djece“ prepoznalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih koje i financira provedbu projekta. Na području nadležnosti Centra za socijalnu skrb Valpovo ima 13 udomiteljskih obitelji koje trenutno udomljuju 24 djece i nužno je povećanje broja udomitelja. Naime, svi stručnjaci se slažu kako prednost treba dati obiteljskim oblicima skrbi, a samo ako je neophodno predviđa se institucionalna skrb. Projektom „Za osmijeh udomljene djece“ promiče se udomiteljstvo kao zamjenska obitelj djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te se želi unaprijediti kvaliteta podrške udomiteljima i djeci.
Projekt će se provoditi u Belišću, Samatovcima i Tiborjancima.
Tijekom provedbe projekta , od studenog 2015. do studenog 2016., provest će se savjetovanja te edukativne aktivnosti i radionice za udomitelje i djecu.
Kako je Grad Belišće partner na projektu Centar mladih se aktivno uključuje u sve gradske manifestacije. Tijekom prosinca uključili smo se u “Advent u Belišću”, a tijekom zadnjeg tjedna u mjesecu travnju i početku svibnja uključili smo se u obilježavanje Dana grada Belišća. Sve aktivnosti predviđene za mjesec travanj i svibanj prilagodili smo Danu grada da se zahvalimo Gradu Belišću na pomoći koju nam pruža. Dana 29.4.2016. održat će se radionica o nenasilnom rješavanju sukoba u Osnovnoj školi Veliškovci. 30.4. 2016. u prijepodnevnim satima održat će se radionica Svi jednaki, svi različiti. Istog dana u poslijepodnevnim satima organiziramo piknik za djecu i mlade i pozivamo sve zainteresirane da se pridruže.
2.5.2016. u Osnovnoj školi Veliškovci održat će se aktivnost koja na primjeren način koja promiče toleranciju među vršnjacima. Obilježavanje dana Grada završit ćemo s najmlađima te ćemo 4.5. održati radionicu za predškolsku djecu.