VOLONTERI U SOCIJALNOJ SAMOPOSLUZI BELIŠĆE

Datum objave: 18. 11. 2015.

????????????????????????????????????
Već prvih dana poslovanja Socijalne samoposluge pokazalo se kako je ta institucija bila itekako potrebna gradu.
Iako je prije otvaranja bila provedena opsežna aktivnost prijavljivanja potrebitih obitelji i pojedinaca, već nakon prvog dana otvaranja počela je prijava novih potencijalnih korisnika, tako da sada ima 220 korisnika u 108 obitelji, kaže nam Danijela Kupanovac viditeljica socijalne smaoposluge.
Početna su iskustva dobra, nema gužvi i raspodjela namirnica i higijenskih potrepština provodi se u skladu s planovima. No, zato se treba dobro pripremiti. Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u ovom pripremnom razdoblju, a i volonterima koji nam pomažu sortirati namirnice i razvrstavati ih u pakete. Danas nam pomažu aktivisti Centra mladih iz Belišća koji su se dobro snašli i mnogo nam pomogli u slaganju paketa koje ćemo podijeliti sutra. Imamo i dobar odaziv donatora. U ove koji se već javili i ostvarili prve donacije, javila nam se i Saponija, a i zaposlenici tvrtke HF Belišće najavili su donaciju 4. prosinca. Svima smo zahvalni i da njih nema, teško da bismo zadovoljili sve potrebe naših potrebitih sugrađana, najavljuje Danijela Kupanovac.
Nama je veliko zadovoljstvo uključiti se u sve aktivnosti koje doprinose afirmaciji humanitarnog rada, kaže nam Goran Mihaljević, predsjednik Centra mladih, koji je i danas okupio potreban broj aktivista.
Centar mladih se uključuje u sve aktivnosti u gradu koje su vezane za mlade ili ih uključuju, ali provodimo i nekoliko vlastitih projekata i stalnih aktivnosti.

Tekst: Vladimir Vazdar, Valpovština info